ניתוח הינו הליך המורכב הדורש הכנה ומיומנות גבוהה של הצוות המטפל, במידה ונמצא כי חלה רשלנות של גורם רפואי במהלך הניתוח תיתכן עילה לתביעת רשלנות רפואית, אותה ניתן להגיש לבית המשפט באמצעות עו"ד ובצירוף חוות דעת של רופא מומחה.
מהי רשלנות בניתוח?
הגדרת החוק קובעת כי ביצוע ניתוח ללא רמת מיומנות או זהירות סבירה נחשב לרשלנות של הגורם המטפל. הגדרה זו רלוונטית הן עבור הרופא המנתח והן עבור כל הצוות אשר מעורב בכל תהליך הניתוח, לפניו, במהלכו ולאחריו. בין גורמים אלה: טכנאים, אחיות, רופאים מרדימים ואנשי צוות נוספים.
ניתוח הרמת חזה
ניתוח הרמה חזה, כשמו הוא נועד לבצע הרמה של החזה במקרים בהם החזה הוא בעל מראה נפול, כשהמטרה היא שיפור המראה האסתטי עבור המנותחת. יש לציין כי ניתוחים אלה יכולים לכלול הקטנה או הגדלה של השדיים, בהתאם למצבה הפיזי של המנותחת.
מורכבות הניתוח תלויה גם היא במצב השדיים, כלומר, באיזו מידה הם נפולים. במקרים בהם החזה נפול במידה מועטה ההליך פשוט ובמקרים בהם הצניחה היא גדולה, ההליך עלול להיות מורכב יחסית (וכאן גם עולה הסיכון לסיבוכים ורשלנות) והוא כולל גם חיתוך בחלק התחתון של השד לשם יצירת תמיכה של השד, כשייתכן גם כי יעלה הצורך בהשתלת סיליקון לשם החזקה השדיים באופן יציב לאחר ההרמה. הניתוחים מתבצעים בהרדמה מלאה.
נזקים אפשריים כתוצאה מרשלנות רפואית בניתוח הרמת חזה
- דימומים וכרישי דם
- זיהומים
- צלקות גדולות
- פגיעה בעצבים
- פגיעה ביכולת הגירוי וההנאה המינית
- ההשלכות של נזקים עלולים להוביל פגיעה ברמה הרפואית, האסתטית והנפשית-פסיכולוגית (פגיעה בביטחון העצמי)
מה נחשב לרשלנות רפואית בניתוח הרמת חזה?
- אי מתן הסכמה מדעת – בכל ניתוח על הרופא להבהיר למטופל אודות ההשלכות, הסיכויים והסיכונים של הניתוח ולהחתימו על טופס הסכמה.
- ניתוח רשלני – רשלנות בכל שלבי ההליך הכירורגי, לפניו, במהלכו ולאחריו, כגון: אי זיהוי התפתחות זיהום בזמן, ביצוע חתוך ארוך מדי שיוצר צלקות בולטות או גורם לפגיעה באיברים פנימיים, השארה של מכשור רפואי ברקמת החזה ועוד.
- ניתוח שלא צורך – החלטה לבצע את הניתוח כשאין צורך לבצע אותו או שהמטופל אינו מתאים לביצוע ניתוח זה.
- רשלנות בהרדמה – רשלנות של הרופא המרדים
הגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית בניתוח הרמת חזה
במקרים בהם נגרם לכם נזק או עולה החשד לכך כי היתה רשלנות רפואית בניתוח הרמת חזה יש לפנות אל עורך דין מומחה בתחום על מנת שיבחן אם אכן חלה רשלנות בכל שלב של ההליך הניתוח (לפניו, במהלכו ולאחריו) ואם קיים קשר נסיבתי בין ההתנהלות הרשלנית לנזקים שנגרמו למטופל.
גובה הפיצויים במקרים של רשלנות רפואית בניתוח הרמת חזה יכולים להגיע לסכומים של מיליוני שקלים, כשגובה הפיצוי משתנה בהתאם לחומרת הנזקים וההשלכות שלהם על חיי המטופל (נזקים נפשיים, הוצאות על תרופות וטיפולים, אבדן כושר עבודה ועוד) בטווח הקצר והארוך.