רשלנות רפואית בניתוח לפרוסקופי

רשלנות רפואית בניתוח לפרוסקופי
0
(0)

ניתוח לפרוסקופי הינו הליך המורכב הדורש הכנה ומיומנות גבוהה של הצוות המטפל, במידה ונמצא כי חלה רשלנות של גורם רפואי במהלך הניתוח תיתכן עילה לתביעת רשלנות רפואית, אותה ניתן להגיש לבית המשפט באמצעות עו"ד ובצירוף חוות דעת של רופא מומחה.

מהי רשלנות בניתוח?

הגדרת החוק קובעת כי ביצוע ניתוח ללא רמת מיומנות או זהירות סבירה נחשב לרשלנות של הגורם המטפל. הגדרה זו רלוונטית הן עבור הרופא המנתח והן עבור כל הצוות אשר מעורב בכל תהליך הניתוח, לפניו, במהלכו ולאחריו. בין גורמים אלה: טכנאים, אחיות, רופאים מרדימים ואנשי צוות נוספים.

ניתוח לפרוסקופי

ניתוח לפרוסקופי מתייחס לטכניקה כירורגית חדשה יחסית, אשר מהווה תחליף לניתוח פולשני בו מתבצעים חיתוכים גדולים בגוף המטופל, כך שגם שההחלמה מהליך זה היא קלה ומהירה יותר והסיכון להתפתחות זיהומים והשארת צלקות גדולות הם מינימליים. במסגרת שיטה זו המכונה גם טכניקת זעיר פולשני, מתבצע חיתוך זעיר בגוף המטופל דרכו מוחדרת מצלמה ומכשירים זעירים, כך שניתן לבצע את הטיפול (או את האבחון) באמצעות שליטה מרחוק ובאופן חי על צג המסך.

ניתן להשתמש בשיטה זו עבור ניתוחים רבים, כגון: כריתת כיס מרה, ניתוחי גב, ניתוחי לב, ניתוחים בריאטריים כמו קיצור קיבה ועוד. לא כל מצב רפואי הדורש ניתוח מאפשר שימוש בטכניקה זו, כך שעל הרופא לקבל את ההחלטה מתי היא רלוונטית ומומלצת.

נזקים אפשריים כתוצאה מרשלנות רפואית בניתוחים לפרוסקופיים

  • פגיעה במעי במסגרת ניתוח להסרת כיס מרה
  • התפתחות זיהומים – אי זיהוי בזמן / אי מתן טיפול תרופתי מתאים
  • פגיעה בכלי דם
  • פגיעה בעצבים
  • פגיעה באיברים פנימיים

מה נחשב לרשלנות רפואית בניתוח לפרוסקופי?

  • אי מתן הסכמה מדעת – בכל ניתוח על הרופא להבהיר למטופל אודות ההשלכות, הסיכויים והסיכונים של הניתוח ולהחתימו על טופס הסכמה.
  • ניתוח רשלני שמקורו באי מיומנות מספקת ואי שמירה על רמת זהירות סבירה – רשלנות זו תקפה בכל שלבי ההליך הכירורגי, לפניו, במהלכו ולאחריו
  • ניתוח שלא צורך – החלטה לבצע את הניתוח כשאין צורך לבצע אותו או שהמטופל אינו מתאים לביצוע ניתוח זה.
  • הותרת גוף זר בגוף המטופל, מה שעלול לגרום לבעיות רפואיות וצורך בניתוח חוזר להסרתו

הגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית בניתוח לפרוסקופי

במקרים בהם נגרם לכם נזק או עולה החשד לכך כי היתה רשלנות רפואית בניתוח לפרוסקופי יש לפנות אל עורך דין מומחה בתחום על מנת שיבחן אם אכן חלה רשלנות בכל שלב של ההליך הניתוח (לפניו, במהלכו ולאחריו) ואם קיים קשר נסיבתי בין ההתנהלות הרשלנית לנזקים שנגרמו למטופל.

גובה הפיצויים במקרים של רשלנות רפואית בניתוח לפרוסקופי יכולים להגיע לסכומים של מיליוני שקלים, כשגובה הפיצוי משתנה בהתאם לחומרת הנזקים וההשלכות שלהם על חיי המטופל (נזקים נפשיים, הוצאות על תרופות וטיפולים, אבדן כושר עבודה ועוד) בטווח הקצר והארוך.

כמה המאמר היה יעיל?

לחץ על הכוכב על מנת לדרג את המאמר!

דירוג ממוצע 0 / 5. מונה הצבעות: 0

אין הצבעות עד עתה. היה הראשון לדרג את המאמר.

As you found this post useful...

עקוב אחרינו ברשתות החברתיות!

שתפו:
מאמרים נוספים:
קרעים בלידה
רשלנות רפואית קרעים בלידה

קרעים בלידה עלולים לגרום לכאב, לפגיעה ביחסי המין ולבעיות רפואיות נוספות. במקרים בהם הקרעים הם תוצר של רשלנות רפואית ניתן להגיש תביעת פיצויים.

רשלנות רפואית במתיחת בטן
רשלנות רפואית בניתוח מתיחת בטן

0 (0) ניתוח מתיחת בטן אשר הינו ניתוח פלסטי אלקטיבי (למטרות אסתטיות ולא רפואיות) הינו הליך המורכב הדורש הכנה ומיומנות גבוהה של הצוות המטפל, במידה

רשלנות רפואית בניתוח מוח
רשלנות רפואית בניתוח מוח

0 (0) ניתוח מוח הינו הליך המורכב הדורש הכנה ומיומנות גבוהה של הצוות המטפל, במידה ונמצא כי חלה רשלנות של גורם רפואי במהלך הניתוח תיתכן

צור איתנו קשר